Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.06.12. 19:06

1488. Vak tyúk is talál szemet avagy ceruzavonások két ítélet kapcsán

Akik nem most először tévedtek erre a blogra, ismerik a szerző véleményét a hazai igazságszolgáltatásról. Az Abszurd büntetőjogi komparatisztika című bejegyzésünkben pedig évekkel ezelőtt rámutattunk, ha valakit nagyon utálunk, jobban jövünk ki belőle, ha szögbelövővel lőjük le, mint ha ököllel csapjuk agyon. Naponta ítéletek tucatjai születnek a hazai bíróságokon, most csak kettőt emelnénk ki, az egyik szerintem méltányos, a másik kapcsán csak azt tudja mondani az ember: WTF?

zuzanazanemnakovatasr.jpgTASR-felvétel

Ma jogerősen elítélték Zuzana Znamenákovát. A sajtóban úgy írnak róla, hogy a pozsonyi lakásmaffia vezetője. Sajnos, a helyes formuláció: az egyik pozsonyi lakásmaffia vezetője lenne. Znamenáková a fellebbviteli eljárásban 16 évet kapott. Első fokon 18 évre ítélték, így a fellebbviteli eljárás során jobban járt, de 16 év, az még mindig elég durván hangzik, még akkor is, ha tudjuk, a szar hazai jogrend miatt 10-12-t fog bent tölteni. Znamenáková és bandája egyebek mellett amputált lábú rokkantnyugdíjast, és Alzheimer-kórban szenvedő egyedülálló öregasszonyt is kiforgatott a lakásából. Hát milye hányás ember már az, aki ilyent csinál? Ahhoz képest, hogy ebben ki mindenki benne volt, szinte csodálkozom, hogy az eresztékeiben recsegő hazai bíróságoknak sikerült őt elítélni. Ez azt sugallhatja, hogy van még remény, de hát nem vagyunk már naiv fiatalemberek.

Nohanem, a Besztercebányai Járásbíróságon csupa szakértő ül. Sajnos, a magyar sajtó nem kapta fel eléggé, mekkora legények kerültek a szlovák hatóságok markába. Valszeg a röhejes ítélet miatt döntöttek úgy a magyar hírszerkesztők, hogy inkább betesznek egy árvízi hírt. Pedig 540 ezer euró, az még mindig 159 millió forint...

Az egri Laczi János a nyíregyházi Koczka Attilával Füleken céget alapított.  A cég aztán további üzleteket kötött Gulácsi Sándor és Balogh Valter cégeivel. A cégek között valós árucsere nem történt, csak kiszámlázták azt. Majd 2010-ben a területileg illetékes Losonci Adóhivataltól visszaigényeltek 533 ezer, később 11 ezer eurónyi áfát.

Ám még mielőtt hátradőlhettek volna, kétszázeuróssal gyújtva a szivarra, elfogták őket. Laczit és Koczkát vizsgálati fogságba helyezték, a másik kettő szabadlábon védekezhetett. Mivel beismerő vallomást tettek, a bíróságon bizonyítási eljárást nem folyt, csak az ítéletről dumcsibumcsiztak. Börtönbe végül csak Laczinak kell mennie, ő négy év 11 hónapot kapott úgy, hogy már beleszámolták a Komáromi Járásbíróság korábbi, csalás vádjával kiszabott ítéletét is. És most figyeljünk: a másik három elvtárs kétévi FELFÜGGESZTETT szabadságvesztésre ítéltetett. Azt hiszem, ha holnaptól megugrik az áfacsalások száma, nem csodálkozhatunk. Két év felfüggesztettért, végül is, miért ne?!

4 hozzászólás

Címkék: per bíróság lakásmaffia igazságszolgáltatás adócsalás áfacsalás Zuzana Znamenáková

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr475357816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Measurer 2013.06.13. 17:54:28

@Jovanotti: A két ügy között lényeges különbség, hogy a szlovák állam nem teljesítette az ÁFA-visszafizetést (550 e EUR), a magyar állam viszont igen (7 mó EUR)

Balassa Petra 2014.07.13. 18:40:09

Rossz az infótok emberek,a 3ból az egyik 2 évig volt előzetesben, majd ugyanennyit kapott letöltendőt, ezért szabadulhatott a jogerős ítéletnél.
Egyébként a cikket olvasva elgondolkodtam: talán azért ez a lenéző stílus, mert féltékeny a szerző?! Miért is nem neki jutott eszébe?!
Végül pedig csak annyit mondanék,hogy mindenki a saját háza táján sepregessen.

lashee · http://lashee.blog.hu 2014.07.31. 19:55:25

Kedves @Balassa Petra, ez egy egy évvel ezelőtti poszt, a pontos körülményekre már nem emlékszem, de afelől biztosíthatom, hogy csak a hivatalos rendőrségi és bírósági forrásokból indultam ki, ha tehát így van, ahogy Ön állítja, akkor ez azokban nem foglaltatott benne. Afelől viszont biztos lehet, hogy egyik ügy egyik szereplőjét sem irigylem.
süti beállítások módosítása