Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.04.01. 12:53

1460. A Smer az Idegenlégiót is beveti a munkanélküliség elleni harcban

No. Április elseje van, de ezt a posztot tessék komolyan venni, vagy legalábbis annyira, mint a nem április elsején írtakat. Anton Martvoň, a Smer parlamenti képviselője megkönnyítené a szlovák állampolgárok szerepvállalását külföldi államok hadseregeiben. WTF?

(Most jönnek az „Ettől olcsóbb lesz a kenyér?”-hadseregek, ők ne olvassák tovább, egyetlen parlamentben hozott törvénytől sem lett olcsóbb a kenyér.)

franciaidegenlegio.jpg

Jelenleg szlovák állampolgár csak a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erői (OS SR) nevet viselő szlovák hadseregben teljesíthet katonai szolgálatot anélkül, hogy emiatt hátrány érné. Aki más állam hadseregében fog fegyvert, kimeríti a Büntető Törvénykönyv 392. paragrafusában foglalt, szolgálat idegen hadseregben bűncselekményét, és KETTŐTŐL NYOLC évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Ha ugyanezt háború vagy hadiállapot esetén követi el, az minősítette eset, ekkor a büntetési tétel 5-10 év, az azért már combosabb, főleg, hogy Juhász Milán egy hármas gyilkosságért kilencet kapott...

Az idegen állam fegyveres testületében való szolgálatra a köztársasági elnök adott engedélyt. A honlapján nem találtam tájékoztatást arról, hány ilyen kérelemmel fordultak hozzá, és abból mennyit hagyott jóvá.

Szlovákia az egyetlen ország az Európai Unióban, amelynek állampolgárai csak a köztársasági elnök engedélyével vállalhatnak szerepet más európai uniós vagy NATO-tagország hadseregében – indokolta javaslatát Anton Martvoň, a kormányzó Smer parlamenti képviselője.

spanyollegio.jpg

Az EU és a NATO struktúráin kívüli katonai szerepvállalás lehetőségét azonban továbbra is elnöki engedélyhez kötné.

Ha egy szlovák állampolgár be akarna vonulni az ír vagy a holland hadseregbe, nyilván elhajtanák a vérbe. Európában jelenleg három hadsereg ácsingózik a külföldi állampolgárokra, a Svájci Gárda, valamint a francia és a spanyol idegenlégió. A Svájci Gárda passzé, a nevében is benne van, nem Mečiar keleti Svájcának hadfiaira ácsingóznak.

A spanyol idegenlégiónak, egészen pontosan a Spanyol Légiónak csak spanyol nyelvű honlapja van, valszeg így szűrik a jelentkezőket. A testületről magyarul a legjobb magyar military blogon olvashatsz. 

Az idegenlégió szóval azonosított francia Idegenlégió nekünk magyaroknak elsősorban Rejtő Jenőt és Potrien őrmestert jelenti, de persze, be ne dőljünk ennek.

De mit akar itten ez a Martvoň? Saját bevallása szerint célja, hogy a külföldön szolgáló szlovákokat egyenjogúsítsa a többi európai uniós tagállam katonáival.
Nyilván egy smeres politikusnak nem hihetünk, tudjuk, hogy hazudik, hisz mozog a szája.

Itt két dologról lehet szó.

1. Valamilyen nagy francia beruházás érkezik az országba, és a mostanában toborzási deficitben szenvedő légió csak a fokoson edzett markú szlovák šuhajokra ácsingózik. Az US Steellel bejött a kedvezménypolitika, hátha ennek hatására maradnak a francia autógyárak is.

2. A Smer komolyan veszi a munkanélküliség elleni küzdelmet. Ha kell, emiatt az iskolalátogatást is meghosszabbítaná. A légió a 18-40 év közötti férfiakat várja tárt karokkal. Aki produktív korú, és elbírja a puskát, az húzzon Afrikába, valamilyen black opot csinálni egy francia érdekeltségű uránbánya közelébe, ne itt szedje a munkanélküli segélyt, a rohadt életbe! Jó esetben megkapja a francia állampolgárságot is. (Légió FAQ: Egy külföldről érkezett idegenlégiós megkaphatja-e a francia állampolgárságot ?
Igen, a külföldi légiós folyamodhat a francia állampolgárságért. Három év szolgálat után letelepedési engedélyt kérhet, ha a fegyveres szervezetek igazolványával rendelkezik. Ez a 10 évig érvényes igazolvány megújítható. Leszerelését követően kérheti a végleges állampolgárságot is.) Akkor meg vissza se jön, és nem lesz vele baj.

Kíváncsian várjuk, mit kezd a javaslattal a parlament. De ha ez nem Martvoň saját ötlete, hanem valamilyen Smer-javaslat, amit inkább így terjesztenek be, mint kormányjavaslatként, akkor a 83 kolesík már lendíti is a karját.

1 hozzászólás

Címkék: külföld parlament állampolgárság légió hadsereg katonaság Smer Anton Martvon Idegenlégió Spanyol Légió

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr555187099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stim 2014.08.15. 12:53:03

nade ha megkapja a francia állampolgárságot akor elveszti a szlovákot, nem? Nehéz döntés...
süti beállítások módosítása