Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.03.03. 14:14

1439. Szerencsétlen együttállás

rakocziszetvagva.jpg

Hétvégi hírínség. Minden – nem nyomtatott – médiában dolgozó sajtómunkás szembesül vele. A tévékben, rádiókban hétközben egy-egy aktuális anyag farvizén felvesznek egy nem napi jellegű anyagot, pl. ha egy banki elemzőt szólaltatnak meg mondjuk egy pénzügyminisztériumi bejelentés kapcsán, akkor szombatra készítenek vele egy anyagot a lakosság takarékoskodási szokásairól is, ami aztán bármikor elővehető.

Hétvégén tervezett politikai események is ritkán vannak, ráadásul ezek elég kevés olvasót érdekelnek. Egy-egy pártkongresszus, OT-ülés, Elnökök Tanácsa, mittomén, amiről a pártszékházakban azt hiszik, hogy rommá fogják miatta kattintani a webeket, valójában messze az ő elvárásaik alatt teljesítenek.

Maradnak a balesetek, viszont hétvégén a szóvivők sem dolgoznak, a hétvégi „ledarálta, elgázolta, átment rajta, fűrészelés közben, leesett a...” tartalmakat hétfőn kezdik ontani, így akinek nincs primer forrása – a szlovmagyoknak nincs, erről már soxor írtunk korábban –, az várhat hétfőig.

Az állami TASR hírügynökség úgy védekezik a hétvégi hírtelenség ellen, hogy hétvégente régiókat mutat be. Mindig kipécéznek egy falut, elbeszélgetnek a polgármesterrel, pappal, boltossal, tájházgondnokkal, helyi százévessel, a helyi kuriózum üzemeltetőjével stb., és aztán ezt kiadják 5-10 anyagban. Ezzel a szlovák sajtó általában jól jár, mert általában szlovák falvakról van szó az összeállításban, de írtak már pl. Nádszegről is, vagy most, legutóbb, e hétvégén Borsiról.

borsitemplom.jpg

Nem tudom, hogy Jaroslav Rezník megfelelő beosztottjának gépében van-e egy hálóterv, ahol hétről hétre be vannak osztva a falvak, vagy ezeket ad hoc választják ki. Így nem tudom, hogy a nagyságos fejedelem szülőfaluja a szerencsétlen szoborlopási ügy kapcsán került-e be a rendszerbe, vagy péntekre virradóra ellopták II. Rákóczi Ferenc szobrát, de ettől függetlenül a helyi TASR-esnek ki volt adva, hogy menjen, oszt hozzon valami anyagot; vagy esetleg, ha már ott kóricált szegény háromba vágott fejedelmünk miatt, akkor a kötelező faluriportot is felvette, hogy meglegyen a penzuma. Aki tudja, írja meg.

Mindenesetre ettől függetlenül a forgatókönyv a szokásos, szombaton kiadtak 6 anyagot Borsiról. Az egyik anyag viszont a jelenlegi helyzetben totális melléfogás. Amikor Szentesen turulmadarat lopnak, Borsiban meg Rákóczit, akkor az egyik cikk arról szól, hogy a helyi református templom harangját 1654-ben készítették, súlya több mint egy mázsa, olyan nehéz, hogy az évszázados kilengés a harangtornyot is megdöntötte. Hát, ezek után nem lennék meglepve, ha...

(Az első kép rendőrségi felvétel, a második a kép jobb alsó sarkában látható helyről loptuk.)

szólj hozzá

Címkék: hétvége hír hírügynökség lopás színesfémlopás II. Rákóczi Ferenc TASR hírínség

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr605114550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása