Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Friss topikok

  • ♔bаtyu♔: Van egy gyanúm, hogy összességében a Kádár rendszerben aki akart, nagyobb arányban kerülhetett be ... (2015.03.07. 08:51) 1677. Az ideológiai ballasztról
  • szorokin: @Emmanuel Goldstein: "nincs ezzel semi baj, azt köll csinálni, h akinek vannak gyerekei, azokat rá... (2015.02.24. 20:05) 1673. Táncórák nyugdíjasoknak
  • Huffnágel Pista: Ha a matek ennyire megy, akkor ezt is megoldjátok!!!! :D :D :D "Egy nő sem tud manapság olyan kén... (2015.02.24. 16:09) 1665. Háromból egy
  • peter3374: @csak egy néző: ez a tipikus esete, hogy képesek elmenni az emberek sok km-ert pár forint megtakar... (2015.01.30. 11:06) 1667. Tesco etűdök II.
  • sanyix: @Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: dehogy próbálom, ismerem mennyi életben használhatatlan... (2015.01.18. 22:55) 1663. Áldiplomások kíméljenek!

Blogroll

Hirdetés

Blogajánló

lashee ,2012.07.18. 19:11

1375. Amit eltanulhatnánk Belizétől

A dunahidasi kettős gyilkosság megrendelésével vádolt Karol Mello behozta a honi köztudatba Belize, e kedves kis közép-amerikai ország nevét. Előtte, gondolom, sokan nem gondoltak Belizére. E sorok írójának pl. annyi kapcsolata volt az országgal, hogy gyermekfejjel vagy fél évig bélyeget gyűjtött, és van pár bélyege innen is. Nem, sajnos, nem egy utazási poszt következik, melyben leleplezzük, hogy mégis jártunk ott, akit a tények érdekelnek, látogasson el ide vagy ide. Van azonban egy dolog, amit – újságíró kollégák! – eltanulhatnánk Belizétől.

Tudja ön, kedves olvasó, melyik nagyszombati bíró vadászgatott együtt a Pápay-klán bizonyos tagjaival? (Vladimír Tencer) Ki volt az, aki annyit tökölt a Kolárik-csoport irataival, hogy a fiúk – heten, mint a gonoszok? – szabadlábra kerültek a vizsgálatiból? (Dušan Kán)

Na de tudjuk-e, ki a Pozsonyi I. Járásbíróságnak az a bírája, aki elcseszte az egész Mello-ügyet, és miatta került szabadlábra Karči. Nem, nem tudjuk, ugyanis nem akarták elárulni a nevét.  Egyébként Stanislav Dutko.

Ma, mikor a nap híre az, hogy Mellót mégsem lesz olyan egyszerű hazahozni, hogy érte küldjük Rakonczay Gábort, oszt evezzenek haza, vagy ilyesmi, talán nem irányul akkora médiafigyelem arra, hogy Mikuláš Vareha is szabadlábra kerülhet. Lássuk az erről szóló nyilatkozatot: "Sudca pre prípravné konanie prepustil obvineného z väzby," informovala dnes TASR o utorkovom (17.7.) rozhodnutí Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, jeho hovorkyňa Katarína Kudjáková.
Azaz, csak annyit közölnek, hogy a Specializált Büntetőbíróság bírája helyezte szabadlábra őt. Tessék mondani, Kudjáková asszony, van ennek a derék taláros embernek neve? Felteszem van, mert mit írtak volna az egyetemi oklevelébe. Akkor miért sunnyognak, miért nevezik „a bírónak”, mér’ nem mondják, hogy Jozef Kováč vagy Peter Sabo vagy mittomén.

oswell legall.jpgLássuk a belizei példát. A Karol Mello kiadatásáról beszámoló Channel 5 Belize az angolszász szokásoknak – ahol a bíró köztiszteletben álló személy – megfelelően, teljesen természetesen lehozza, hogy Oswell Legallnak hívják azt a bírót, aki felfüggesztette a kiadatási eljárás. 

A szlovákiai igazságszolgáltatás – ahol az egyjóhúzású Štefan Harabin a Legfelsőbb Bíróság elnöke – olyan szinten rothadt, és olyan alacsony a belé vetett bizalom, hogy a bírók nevének leírása valószínűleg nem változtatna sok mindenen, de akkor is jó lenne, ha nem rejtőzhetnének el az illetékes bíró, vagy, hétvégén, az ügyeletes bíró szóvivői nyelvi panelek mögé. Ha jól csinálják a dolgukat, akkor azért, hogy tisztelhessük őket, ha meg szarul, akkor azért. Mint Belizében.

szólj hozzá

Címkék: bíróság belize gyilkosság bíró szervezett bűnözés kiadatás stefan harabin karol mello oswell legall

A bejegyzés trackback címe:

http://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr94664877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.