Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.01.18. 11:58

1292. A jogos önvédelem mint gerillamarketing avagy Fico doktor és a jószándékú vízvezeték-szerelő

(Nem, a  címben nincs elütés, nem gorillát akartam írni.) Robert Ficonak nem nagyon megy a blogolás, 2011. április 7-én tettem be a blogját a readerembe, azóta kilenc bejegyzést produkált. Most a legutóbbival fogunk foglalkozni, mely egy mindannyiunkat érintő kérdésről, a jogos önvédelemről szól. Te is lehetsz áldozat, olvasd el Fico doktor jogi tanácsait.


A Gorilla-aktát megismerve mennyire másként is tekintünk a második Dzurinda-kormányra, az IMF, a szomszédok és Európa által csodált reformkormányra... (Bár az akta igazságtartalmát illetően még mindig vannak kétségek, jelesül az, hogy MENNYI igaz belőle.) Látens módon főemlősök tapadtak hozzá, manifeszt módon viszont reformok, ezek közül is a kedvencünk a (részben kommunista) bírók által fiatalsága és tapasztalatlansága miatt fikázott, de keménykezű, és határozott elképzelésekkel rendelkező igazságügyi miniszter, az e blogon nagy becsben tartott kereszténydemokrata Daniel Lipšic büntetőjogi reformja.

A magyar testvérek az óhazában még csak most örvendenek, hogy az Alaptörvény magába foglalta, alkotmányos alapjoggá tette a jogos önvédelmet (Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához – ez áll benne), így nem kell azon dekázgatniuk, hogy a pajszerral támadó betörőre ráronthatnak-e egy kétkezes pallossal netán láncos buzogánnyal, vagy a piszkavas az adekvát (erről lásd a Fighter blog posztját, és hozzá a kommenteket is, jó lenne, ha valaki mondta A-t vagy B-t)  Tiszta Amerika, innen már csak egy lépés a fegyvertartás mint alapjog.  Na jó, tréfáltam.

Kanyarodjunk vissza Ficóhoz és a gerillamarketinghez. A Gerillamarketing blog is megjegyzi, népszerű és cseles megoldás, ha a szolgáltató nem a saját szolgáltatását kínálja, hanem segít egy probléma megoldásában.  Építsük is be a derék vízvezeték-szerelő videóját, mert megérdemli, a szlovmagy kkv-szektorbéli tapasztalataim szerint végeinken nemcsak a gerilla-, hanem bármilyen marketing ismeretlen (a múltkor pl. egy olyan gumiszervizből küldtek el azzal, hogy jöjjek vissza holnap, ahol korábban már többször jártam. Azt leshetik, hogy mikor megyek oda legközelebb. Az időközben megszűnt zelet.blogspot.hu szerzője pedig arról panaszkodott egy korábbi bejegyzésében, hogy ablakcseréhez kért árajánlatot komáromi ablakosoktól e-mailben, de nem válaszoltak neki.)

„Jó szakember vagyok, akár ingyen segítek: de ha a házi praktika nem segít - engem hívj!” – ez a vidi üzenete a blog szerzője, Bognár László szerint.

A látszólagos gerillataktikákat minden politikus igyekszik alkalmazni. Amikor Bugár Béla forralt bort oszt egy hegyi síközpontban, nem azért teszi, hogy jó legyen a sízőnek, amikor Berényi József malacot vág vidéken, nem azért teszi, mert nem tudná jobban tölteni a szombatját. Ezeket a látszólag emberi tevékenységeket azért végzik, mert a szavazatodat akarják.

Fico egy olyan témára cuppant rá, amit most szaggat a szlovák weben. Nézd meg.  Egy fiatal amerikai nő, aki gyermekével egyedül volt otthon, lepuffantotta a betörőt.

Aki tud szlovákul, annak érdemes elolvasni az esetről beszámoló cikkekhez írt kommenteket. Ezek között van egy markáns vonulat, mely szerint Szlovákiában biztosan bevarrnák ezért. Ezt a most felkapott témát lovagolta meg Fico, aki – bár nem akarom erősíteni a szlovák és szlovmagy liberósok és megélhetési álértelmiségiek (a kifejezés újratöltéséért külön köszönet a Szemtanúnak) körében nagyon erős Fico-Orbán komparatisztikát – Orbán Viktorhoz hasonlóan offline ember, így valszeg a stábjából mondhatta neki valaki, hogy a fórumokon erről a témáról anyázkodnak, magától nem jutott volna hozzá ehhez a tartalomhoz.

Mi tesz Fico? Apolitikusan, csak a jogi részre figyelve elemez egy aktuális, népszerű és közérdekű témát, hisz bármelyik titkárnőt megtámadhatják hazafelé menet, és ha a körömreszelőjével megöli a támadót, máris az olvasói célcsoportba kerülhet, és bár az erőszakos bűnelkövetési mutatók nem annyira rosszak Szlovákiában, néhány gócpontot leszámítva persze, bárkiből lehet áldozat, és azt nem nagyon fogja vigasztalni, hogy a mutatók egyébként jók, mint ahogy a 99 százalékos biztonságot ígérő fogamzásgátló tabletta esetében sem ujjong az az egy nő, akinél a statisztikai hiba megmutatkozik.

A mondanivalót jól strukturálja, rövid pontokba szedi, az olvasni nem szeretők kedvéért még egy nézhető hosszúságú, 1 perc tíz másodperces videóban is összefoglalja, majd – miként a vízvezetékszerelőnél ott a végén a megerősítés, hogy jó SZAKEMBER vagyok – elejti, hogy nem ám azért ír erről a témáról, mert most erről fórumoznak, kommentelnek Szlovákiában, hanem mert a jogos védelem témaköréből habilitált, tetszenek érteni, tehát jó SZAKEMBER ő is.

Nem tudunk mást tenni, mint gratulálni a Súmračná utcai kampánycsapatnak, ezt most ügyesen megcsinálták.

Levezető futásként nézzünk meg egy nagyon kreatív amerikai reklámfilmet arról, hogy fegyvereket nemcsak vaddisznópörköltön hizlalt, kockásinges vadászokkal, hanem csöccsel is el lehet adni – ahogy a mester, sixx írja gyakorta, azzal szinte bármit.

szólj hozzá

Címkék: marketing blog kampány blogger gerillamarketing reklám választás önvédelem fegyver alkotmány smer robert fico jogos védelem büntető törvénykönyv alaptörvény daniel lipsic

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr353573449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása