Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.12.07. 22:58

1273. Áldozat-diskurzus; Igazmagyarok; A fegyveres Iveta

Az elmúlt napokban több, Boldoghy Olivér ügyével foglalkozó, különböző színvonalú szöveg is napvilágot látott. Olvassuk el a témában az egyébként általában jó Tokfalvi Elek írását a HVG-n, vagy éppen a hídas fiúk blogjának Boldog állampolgár c. bejegyzését. Mindkettőben közös, hogy szegény, cserbenhagyott áldozatként tekintenek Boldoghy Olivérre, akit a Fidesz átvágott, mint szart a palánkon.


Érdekes, az meg sem fordul a szerzők fejében, hogy Boldoghy esetleg felelős állampolgárként, autonóm személyiségként, szabad emberként átgondolta, hogy ez mivel jár, és ezzel együtt vállalta a dolgot?
———————————————
A szlovmagy konzervatív diskurzusban gyakori a „magyarul beszélő”, „magyar nyelven írott” megnevezés. Az igazmagyarok így próbálják tudatni, hogy akire, amire a határozós ill. jelzős szerkezet vonatkozik, az csak úgy tűnik, mint ha magyar lenne, de valójában nem az, hanem néger, cigány, zsidó, buzi, bolsevik, vagy, ami még mindezeknél együtt is rosszabb: liberális. Ma is volt a szlovmagy blogtérben ilyen magyarozós szöveg. Ezekkel nem is kellene foglalkozni, igazából azt nem tudom eldönteni, hogy a magyarozók komolyan azt hiszik, hogy nekik valami jogosítványuk van arra, hogy eldöntsék/megállapítsák, hogy ki a magyar, és ki nem?
———————————————
Nézem Iveta Radičová védelmi minisztériumi sajtótájékoztatóját, amint kinevezése után egy héttel magabiztosan megmondja, hogy mi a jó, és mi a szar a Katonai Elhárításnál (Lásd még: azbeszt). Ez a blog irányultságát tekintve inkább Radičová- és kormánypárti, mint nem, de azt hiszem, most legfeljebb minden második-harmadik szavát hihetjük el. Mert itten kérem kampánylik, a cél már nem az, hogy az „igazság” kiderüljön, hanem hogy az SDKÚ minél jobban tudjon kijönni ebből a helyzetből (Lásd még: MOKYS). Erről talán bővebben majd holnap.

6 hozzászólás

Címkék: blog magyar állampolgárság konzervatív kettős állampolgárság szlovmagy iveta radicová sdkú katonai elhárítás szlovákiai magyar tokfalvi elek boldoghy olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr373446950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2011.12.07. 23:15:36

Gratulálok. Mármint komolyan. Ebben az egész boldoghys ügyben a legidegesítőbb jelenség a sajnálkozó cikkek tömege, akik (legalábbis látszólag) a Szánnivaló Szerencsétlen Megvezetett Szlovákiai Magyarokat védik, akiket a Fidesz átvert. Nem repesek attól, hogy egy szalmabábu értelmi képességeivel azonosítanak egy teljes közösséget.

A második pont is nagyon találó, bízzunk abban, hogy Szűcs kollégának csak rossz napja volt, romlott húst evett, megjött a gázszámla, vagy ilyesmi.

Tokfalvi 2011.12.08. 08:51:12

Kedves Lashee, nem fogtad az iróniát. Oda van írva, hogy "ha jóhiszemű" vagyok, akkor feltételezem, hogy Boldoghyt megvezették. Nem vagyok jóhiszemű. Természetesen biztos vagyok benne, hogy Boldoghy tudta, mit tesz, és ez nem azt jelenti, hogy naiv, hanem hogy tudta: puhára esik. Tamás Aladárné ügye más, az tényleg brutális bunkóságnak látszik a szlovákok részéről.

CoolKoon 2011.12.10. 02:54:46

@JClayton: Számomra valahogy még mindig nem világos, hogy végül is mi volt Boldoghy Olivér célja ezzel az egész "nyíltan vállalom az állampolgárságomat és mártír leszek"-dologgal. Ugyanis függetlenül attól, hogy miket nyilatkozgatott (egyébként borzasztóan otrombán) Daniel "ludák" Lipsic belügyminiszter, nagy nyilvánosság előtt tett kijelentés nélkül sehogy se tudhatja a belügyminisztérium, hogy kik vették fel a magyar állampolgárságot (hacsak nem állíttatja rá valahogy erre a titkosszolgálatokat, de mivel az egész csak a látszatról szól, ezt kötve hiszem), szóval egy kicsit porhintésnek érzem a dolgot (még akkor is, ha emiatt esetleg tényleg képesek lesznek a tótok "kitoloncolni" a saját állampolgárukat).

A nyugdíjas tanítónő esete viszont abszolút jól példázza a szlovák elit abszolút rövidlátó ostobaságát, valamint azt a tényt, hogy a helyenként fasizmusba átcsapó nacionalizmusuk mennyire határtalan. Ugyanis senkit se érdekel (a hatóságok közül), hogy egy 99 éves öregasszony mit tett le az asztalra, hogy hány kitüntetést (meg ki tudja még mit) kapott (ahogy az se igazán, hogy tényleg jóhiszeműen járt el, mert ő már egyszer volt magyar állampolgár stb.), meg kellett érnie, hogy jön egy (a Benes-dekrétumokhoz hasonló) fasisztoid törvény, melynek értelmében simán kitoloncolhatják (v.ö. kitelepíthetik). Ez pedig igencsak ékes bizonyítéka annak, hogy a magyarellenes zsigeri sovinizmus Szlovákiában változatlan, és hogy ez még évtizedek múltán se fog igazán alábbhagyni (erről majd még talán írok a kerekasztalos blogbejegyzéshez valamit). Ezek után tényleg kíváncsi leszek arra, hogy mikor történik meg az első olyan eset, hogy valakit az állampolgársága megfosztása (vagy ahogy azok az idióták mondják "elvesztése") után megfosztanak a vagyonától is (hiszen Szlovákiában csak szlovák állampolgár birtokolhat termőföldet, viszont ha valakit megfosztanak az állampolgárságától, akkor hirtelen "jogosulatlanná" válik a földbirtoklásra is), akkor pedig a kör bezárul......

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2011.12.10. 06:04:12

@CoolKoon: Ha van egy törvény, ami rossz, az _soha és semmilyen körülmények között_ nem jelent megoldást, hogy eltitkoljuk a valós állapotunkat, ha az adott törvényt _meg akarjuk változtatni_.

Gondolj csak bele: teljesen abszurd feltételezés az efféle "mártírság" ostorozása. Ha például a parlament törvénybe foglalja a mézeskalács-evés tiltását, akkor nem azt kell elítélni, aki demonstratívan mézeskalácsot eszik a parlament előtt, hanem azokra kell furcsán nézni, akik azt mondják: oké, innentől fogva titokban esszük a mézeskalácsot, fekete importból - nekünk az is jó.

A törvények lehetnek rosszak. Az állam hoz rossz rendelkezéseket. Az állampolgároknak pedig megvan a joguk a tiltakozáshoz, a törvénysértéshez és az abban való abszurditásokra való rámutatáshoz még akkor is, ha ezzel egzisztenciájukat, szélsőséges esetben állampolgári státuszukat veszélyeztetik - mint Boldoghy. Ha nincsenek ilyen élő példák, ha mindenki elfogadja, hogy a törvény megváltoztathatatlan és nem küzdeni kell ellene, hanem együtt élni vele és stikában kibúvókat keresni, akkor tényleg az égvilágon semmilyen erkölcsi nyomás nem kényszeríti arra a szlovákiai politikusokat, hogy változtassanak a fennálló jogállapoton. Mert az mindenkinek "jó" és megfelel. Hivatalosan.

CoolKoon 2011.12.10. 14:37:41

@JClayton: Jó, ezt elismerem. Csak a példádnál maradva a jelenlegi helyzet kb. úgy fest, mintha a lakosság 60-70%-a nemhogy helyeselné, de még támogatná is a mézeskalács-evés tiltást, ugyanis ők valami zsigeri okból kifolyólag gyűlölik a mézeskalácsnak még a szagát is, sőt, a "mézeskalács-szerű" jelzőt a kotyvalék szinonimájaként használják. Ráadásul a mézeskalács-evés tilalma ellen nemcsak a többséghez tartozó értelmiségiek nem szólalnak fel (gyakorlatilag egyáltalán, sőt, sunnyogva már-már a tilalom helyességének az okait kutatják), de még azok is csak ímmel-ámmal, akik mindig is imádták a mézeskalácsot, és éjjel-nappal azt ették/eszik. Egy ilyen helyzetben pedig úgy tűnik, még az is hasztalan, ha a szomszédos ország (amely mellesleg mézeskalács-nagyhatalom) kollektívan tiltakozik a mézeskalács-evés tiltásának a gyakorlata ellen.

De az allegóriából kilépve én attól tartok, hogy ezt a csatát ilyen Boldoghy Olivérekkel meg komáromi vállalkozókkal már csak azért se tudjuk/tudnánk megnyerni (kivéve, ha az EU markánsan a soviniszta és kirekesztő törvény ellen foglalna állást, ami szinte kizárt), mert ezzel mintha sok ostoba tót titkos álma/vágya válna valóra: tömegesen felveszik a magyarok a magyar állampolgárságot, emiatt elvesszük tőlük a tótot, és a törvényi előírások megszegésére hivatkozva (hiszen melyik szlovákiai magyar kérne letelepedési engedélyt?) kidobáljuk őket "oda, ahová valók" (tehát a Duna túloldalára stb.), ezzel lényegében bevégezvén Benes munkáját. És fölösleges tagadni, hogy az ordas nacionalisták fejében a mai napig ez jár, hiszen Meciar még a 90-es évek közepén is felvetette, hogy mi lenne, ha önkéntes lakosságcserét hajtanának végre Szlovákia és Magyarország között, ráadásul ez az "ellentörvény" se született volna meg (és MARADT volna meg) anélkül, hogyha nem élvezett volna (és élvezne) a mai napig jelentős támogatást. És sajnos én nagyon pesszimista vagyok ez ügyben, mert túlvagyunk egy olyan kormányzaton, amely pont leszarta, hogy rossz volt a viszonya Magyarországgal (amely emiatt ott tett keresztbe Szlovákiának az EU-ban, ahol tudott), meg egy olyan másfél éves kormányzáson, amely cinikus módon mindenhol meghagyta a Fico pribékjeit, akik továbbra is ott rúgnak bele a magyarokba, ahol tudnak (természetesen a KDH "ludák" szárnyával karöltve). Ráadásul ott van Németország esete: a Hitler elleni merénylet kitervelőinek és végrehajtóinak a családtagjait lényegében párjaként kezelték még egy évtizeddel a háború után is. Ők is pont azt cselekedték, amit Németország szempontjából helyesnek és kívánatosnak tartottak, és mégis hosszú időre megbélyegezték őket emiatt. Németországban viszont lezajlott a nürnbergi per, amely világosan kimondta, hogy a fasizmus egy gonosz eszme. Szlovákiában viszont eddig soha senki nem mondta ki, hogy a magyarok (vagy bármilyen más kisebbség) tisztán etnikai alapú rugdosása alávaló féreghez méltó viselkedés, tehát mindegyik alávaló féreg meg van győződve arról, hogy a viselkedése helyes (amikor meg véletlenül kiderül, hogy mégiscsak kínos, akkor megpróbál "EU-s példákat" felhozni -valójában csúsztatni- a viselkedése igazolására).

krimiki 2011.12.11. 17:42:39

Boldoghy úr Németh Zsolt nyilatkozata szerint magyar konzuli védelmet élvez, ezt valahogy az itthoni média nem közli. Arrùol sem folyik vita, hogy a belügy eljárásának mi a konkrét pontos jogi háttere. Gondolok arra, hogy a négy (és miért csak errol a négyrol ír a sajtó?) érintett közül ki mutatta be hivatalosan a magyar ÁP-ról szóló okiratot? Milyen okmány alapján döntött a belügy? A tény, hogy egyhamar érdembeli változásra nem számíthatunk. Nagyon jó észrevétel a földtulajdont érinto jogi következmény lehetosége, erre is fel kell hívni a köz figyelmét!
A Tamás Ilona ügy szerinten magyarországi mihiba, mivel a T.Hölgy magyar ÁP-ként született még Trianon elott. Az érvényes magyar törvények értelmében az ÁP-ot nem lehet elveszíteni. Egyszeruen el kellett volna utasítani a gyorsított eljárást hivatalosan és alkalmazni az említett jogszabályt. Számos tengerentúli magyar felmenovel rendelkezo egyén kapott így magyar útlevelet mùar a 90-s évek elején.
süti beállítások módosítása