Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.06.11. 23:00

Jobb lenne szlováknak lenni

A parlamenti választások idején jobb lenne szlováknak lenni. Akkor 18 pártból választhatnék. A szlovák pártok között egyértelmű favoritom van, az SaS. Ha a többségi nemzet tagja lennék, kisiparosként simán megkapnák a voksomat. Ha az iparost elnyomná bennem a keresztény, szavazhatnék a KDH-ra. Ha valamit a kettő között akarok, ott az SDKÚ. Vagy azt is kipróbálnám, milyen tréfából szavazni, úgy tenni, mint azok az izlandiak, akik megszavazták azt a pártot, amely minden állatkertbe jegesmedvét ígért, és örömmel dobnám be a négyes listát az urnába, a Pali Búcsúpohara Vidám Politikai Pártra szavazva. Elvégre 10-12x szavazhat az ember az életben, egyszer lehet tréfálni. De látom, hogyan viselkednek a szlovák pártok, amikor magyar kérdésekről van szó. Egyformán viselkednek. Ezért nem marad sok választásom.
 
Sok mindenről kellett volna írni a választások előtt, de ha az ember a teljes munkaidejében a választásokkal él már hetek óta, blogot írni már nincs nagy kedve erről a témáról. Mindent megírtunk másutt.

Elvben azt mondhatjuk, hogy az emberek szabad akaratához méltón társul a szabad választójog. Majd mindenki eldönti, hogy mit akar, bedobja, oszt jónapot. Azonban sajnos, nagyon szkeptikus vagyok. Az emberek jelentős része hiányos ismeretekkel járul az urnákhoz, így nem (mindig) születhet kvalifikált döntés.
 

7 hozzászólás

Címkék: parlamenti választás

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr852075259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sólyom Bátor 2010.06.12. 16:50:18

Nem a pártokkal van a baj nálunk, hanem éppen az újságírókkal, a médiával. Hogyan lehet olyan elementáris baromságokat mondani, amiket évtizednyi idők óta mond például a Fidesz? Vagy hogyan lehetett miniszter egy kövér bohócból? Úgy, hogy a liberális sajtó csak csendben bosszankodik a buta beszéd miatt, és nem tesz semmit sem.
Amikor anyám szemére olvastam a a magam visszafogott módján, miért néz olyan szarokat, mint a Joshi Barát, azt válaszolta, hogy még egyetlen számára mértékadó (vagyis a médiából intelligens) személy sem mondta, hogy ez szar, és romboló. Hát, ez a média bűne, és persze minden egyes állampolgáré, aki komolyan vehette ennek a két oldalnak a majomparádéját, amit sok-sok éve játszanak nekünk.

lüke 2010.06.12. 17:42:38

igen
s a Dubcek utcában nem kapnán Smer szav.lapot!
in:
www.felvidek.ma

magyar-magyar szótár 2010.06.13. 06:51:04

Lehet, hogy a szlovák hírlapírók ( én rettegnék ezt magamra használni, ha kisebb vagyok, márpedig igen, kisebb, mint Krúdy vagy Kosztolányi)
szóval a szlovák hírlapírók nem lehettek ennyire (mutatom) faszagyerekek, mint a magyar "hírlapírók". Ugyanis azért van ilyen lepényre kallapálva a magyar Síkbolygó, mert :
-ezt akarták hírlapíróink
-már papíron is ezt csinálták, amit máma "blog"-szerűen (lásd a címlapmarketinget, csak akkor az ÉS glosszarovatában vált be stréberségekkel)

szóval, ez a szósz, amiben vagyunk, szerintem pont a megmondóembereinknek köszönhető.
Teccet vóna ne a magyar sajtóteljesítmény legorbitális abban nagyteljesítményének lenie a szőlóbányászós olajabűzös viharabiliben.
Teccene a gonzósághoz ne csak a bepiáltságnak meglenneie, stb.

Döglött ari' orik'ba ugye nem fffabad rugdoffni
de élőhulla újságírásba?
Az ÉS álláspontja a tényfeltáróújságírás témafogyottságáról 2005-ben????

Frick László Emlékzenekar 2010.06.13. 07:26:49

Ó, de kéne a magyar kínálati palettába egy
Hüjjűjjünk Hajdúk Hogyíraggya Párt is. Bezzeg Izlandon milyen fajin párt nyert. Akkor magyarmódra: Kéne nekünk is.
Én mindenesetre a magyar módi szakküldöttséget, ami tanulmányozni megy Izlandra a Hűjje HÓjjaxx párt alapításának esélyeit Magyarországon [sic!] benne lennén, de az akklimatizációs tábornál [ Hawaiii] nem repülnékk meszebb.

Sólyom Bátor 2010.06.13. 09:45:54

@magyar-magyar szótár: A felét sem értem annak, amit írtál, és valami ilyesmi bajom van az újságírókkal, tévéadókkal is, csak azok nem a laza nyelviség, hanem éppen a szofisztikált megfogalmazások miatt nem érthetőek. Illetve sok dologról nem is illő jobb társaságban (igényesebb lapban) írni. Ez a fajta furcsa szemérem az, ami miatt mindaz van, ami van. Persze, nagyon nagy baj nincsen, szerintem, de ezen a szégyenlősen elitista újságíráson nagyon hamar kéne változtatni.

varta.atrav 2010.06.13. 11:04:49

Támogassuk:

"Kezdeményezzük a választási eljárásról szóló törvény módosítását, amelynek értelmében olyan szavazólapot, vagy szavazási módszert kell alkalmazni, amely lehetővé teszi azt, hogy a vakok és gyengénlátók külső segítség igénybevétele nélkül, titkosan tudjanak szavazni."

"Kezdeményezzük olyan tartalmú törvény megalkotását, amely szerint a televízió és rádióműsorokat megszakító reklámok nem lehetnek hangosabbak, mint azok a televízió és rádióműsorok, amelyeket megszakítottak."

Az aláírásgyűjtő íveket az igazidemokracia . hu oldalról lehet letölteni.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.14. 04:25:22

@Sólyom Bátor: Mókás volt az ávátárád-ra nézni a re:d olvasása után. Szituáció: csupa ával írom (ahogy kéne) az ávátárá-, érthetetlenség és ettől egy egész bekezdés válik érthetetlenné. Van elütés a kommentemben, de az, hogy nem érted, nem az én bajom, nem a szofisztikálásom következménye, hanem az, hogy nem vagy hozzászokva az ilyen helytakarékos ( zip) stílushoz.
"Nem érted" de nem az adóval van baj.

Egész életemben ebben a lebegésben voltam, ami neked túl bonylult, azt a fenenagyok le-szájbarágott-túl-érthető -zték.

Pedig mindketten ugyanazt mondtuk lényegében a kommentünkben, te teszkógazdaságos megfogalmazásban. Ez piaci baj, ha üres a buksza (itt: szókészlet tár, olvasottság, műveltségelemek) nincs miből megfizetni, a teszkógazdaságos ne gagyi, hanem megfizethető majdnemminőség.

A majdnem volt a magyar sajtó baja, majdnem megvolt az igazság, de mindig egy picit hazudni kellett, csak még az idén hazudjunk, legyőzzük a dögöket és onnantól igazat és csakis azt.

Most megint ügyesen kell öszehordani a hetet a hóval, mert meg kell védenünk a demokráciát, majd ha meg lesz védve, na, onnantól nem lesz kegyelem.

Az index meghirdete pl az INNENTŐL (onnantól, ápr eleje) BETŰHÍVEK leszünk s pont egy nemzetisorsdöntő fordulatban kettészerkeszteték és nem betűhíven a cuccot...

Ez bonyolult volt, ez az utolsó bekezdésem???

Akkor csudálkozunk, hogy sablonokkal hülyítenek bennünket?
-ne csudálkozzunk.
süti beállítások módosítása